16600, Чернігівська обл., м. Ніжин,
пл. імені Івана Франка, 1,
е-mail: [email protected]
(04631) 7 19 11, 7 19 51, 15 80
фото мера
Міський голова міста Ніжина
Лінник Анатолій Валерійович
Блог міського голови
фото мера
Секретар міської ради
Салогуб Валерій Володимирович
Блог секретаря ради
Статистика
  • Зараз на сайті:
    84
  • Переглядів:
    2919183
  • Візитів сьогодні:
    2476
  • Візитів всього:
    1280534
Новини

За порушення правил благоустрою чекають штрафи

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота міста – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це - показник рівня участі міської громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населеного пункту. 

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень міських рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження Правил благоустрою територій. На виконання цієї вимоги Закону рішенням Ніжинської міської ради № 11/2014 від 29.05.2014 року було затверджено Правила благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території міста Ніжина.

Зазначеним документом визначено обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою, з метою забезпечення утримання території міста у чистоті й належному стані.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ. Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності як попередження. 

Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на міській, прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора); невиконання умов правил паркування та відсутність сплати збору за парковку транспортних засобів в зоні паркування; стоянка транспортних засобів на газонах; самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами; несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість; відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги; виконання робіт з благоустрою міста без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого відділом комунального господарства; відсутність огорожі на місці розриття; відсутність освітлення місця розриття у нічний час на тротуарах, проїзній частині вулиць і площ; відсутність перехідного містка при прокладанні інженерних комунікацій згідно з проектом виконання робіт; відсутність урн для сміття; незадовільний зовнішній вигляд та технічна несправність постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож тощо. 

Просимо Вас шановні громадяни, керівників підприємств, установ та організацій міста по новому поглянути на питання благоустрою тих територій, за які Ви несете відповідальність і дотримуватись Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території міста Ніжина. 

 Інспекція з благоустрою

Стаття прочитана 664 рази