16600, Чернігівська обл., м. Ніжин,
пл. імені Івана Франка, 1,
е-mail: [email protected]
(04631) 7 19 11, 7 19 51, 15 80
фото мера
Міський голова міста Ніжина
Лінник Анатолій Валерійович
Блог міського голови
фото мера
Секретар міської ради
Салогуб Валерій Володимирович
Блог секретаря ради
Статистика
  • Зараз на сайті:
    39
  • Переглядів:
    3237239
  • Візитів сьогодні:
    1633
  • Візитів всього:
    1396341

Єдина країна


Соціальний захист воїнів АТО. Пам’ятка

Чернігівською ОДА розроблено Пам’ятку щодо соціального захисту ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції. Пам’ятка включає основні законодавчі аспекти медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО.

Пам’ятка щодо соціального захисту ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції

Додаткові консультації можна отримати за телефоном (04622) 5-99-38 кожного дня з 08:00 год. до 17:00 год. Вихідний — субота, неділя.



volonter

Фахівці Волонтерського центру соціально-психологічної Ніжина запрошують на заняття психологічного клубу сімей військовослужбовців.

Ваші рідні в АТО?

  • Вам складно впоратися зі страхом та невизначеністю…
  • Ви сумуєте, відчуваєте самотність, хвилюючись за життя дорогої Вам людини…
  • Ви інколи стикаєтеся з проявами агресії з боку чоловіків, що воюють чи повернулися з війни…
  • У Вашій сім’ї почалися конфлікти та з’явилися неприємності у стосунках… 

Ми готові надати вам безкоштовну психологічну підтримку  у відкритому психологічному клубі  для  родин військових.
Двічі на місяць по п’ятницях жінки-члени родин учасників АТО збираються, щоб разом із досвідченими психологами обговорити, як впоратися з цими та іншими проблемами. Ваша психологічна обізнаність допоможе пройти через ці непрості випробування та допомогти рідним.   З дітьми під час проведення засідань клубу  працюють дитячі психологи.    Тримаймося разом!
Зустрічі проходять у  Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя  Довідки та запис за телефонами: 0984407329; 050-571-71-41.


ДОПОМОГА НІЖИНЦІВ ТА МІСЬКОЇ ВЛАДИ


Ніжинський міськрайонний центр зайнятості інформує


16

17

"Знати - щоб вижити" - порядок дій населення під час артилерійського обстрілу. Адреса ссилки на YouTube - http://www.hromadske.tv/


Протокол засідання регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Чернігівську область

Шлях переселенця 


До уваги мешканців міста !

З метою координації дій громадськості міста по збору коштів та матеріальних цінностей для потреб учасників воєнних формувань в зоні АТО в місті створено координаційний штаб "Народний захист Ніжинщини".

Керівником координаційного штабу є міський голова А.В.Лінник, координатором призначено заступника міського голови І.В.Алєксєєнка.

До складу штабу ввійшли представники Всеукраїнської організації Червоного Хреста України, представники релігійних громад, члени громадських організацій, представники народної ради та громадської ради при виконавчому комітеті міської ради.

Координаційний штаб розміщений у депутаській кімнаті № 66, за адресою: пл. ім. І. Франка,1.Забезпечено чергування відповідальних осіб щоденно з 15 до 19 години.

А також Ви можете звернутися за телефоном:

067 460 25 43 (Міська громадська організація «Ліга-клуб «Ділова жінка» Стратілат Тамара Михайлівна).

- (04631) 3-13-84 з 8:00 год. до 17:00 год. та за тел. 093 425 05 02(Ніжинський міський центр соціальних служб для сім"ї дітей та молоді Кучеровська Наталія Миколаївна).

068 651 02 83 Гунько Вікторія Василівна (представник Народної ради Ніжинщини)

Відповідальні особи по збору коштів повинні мати при собі посвідчення волонтера Всеукраїнської організації Червоного Хреста України.

Всіх небайдужих громадян міста запрошуємо до співпраці задля спільної перемоги та розбудови вільної, незалежної України.


Громадські ініціативи майдану


Інформація для громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

ІНФОРМАЦІЯ про регіональний штаб з питань розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які переселяються з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей

Адреса розміщення штабу: Чернігівська область, м. Чернігів, проспект Миру, 116-а; Електронна адреса, веб-сайт: [email protected]www.cg.gov.ua; Графік роботи: понеділок – неділя цілодобово з 8-00 до 18-00; Телефон звернень: (0462) 72-40-95; (04622) 5-38-69, з 18-00 до 08-00 (0462) 67-50-24.

Інформація для громадян, які приїхали з АР Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей.

Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням в інших регіонах, громадяни Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської областей можуть звернутися за телефоном Урядової гарячої лінії (БЕЗКОШТОВНО): 0 (800) 507-309.

З 03 квітня 2014 року у Міністерстві юстиції України відкрито пряму гарячу лінію - 044-486-71-56- для надання правової допомоги жителям Автономної Республіки Крим.

Також, повідомляємо, що у громадській приймальні при Ніжинському міськрайонному управлінні юстиції за адресою: м. Ніжин. пл. Заньковецької, 4, забезпечується надання безоплатної правової допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.



Звіт координаційного штабу «Народний захист Ніжинщини» за жовтень 2014 року

Надходження

1. Благодійні внески, зібрані під час 22-го Ніжинського Покровського ярмарку і передані штабу: 16 тис.893 гривні.

2. Управління газового господарства: 2 тис. 700 грн.

3. Бюро технічної інвентаризації: 4 тис. грн.

4. Відділкультури: 1 тис. 050 грн.

5. ПП Стрілко: 1 тис. 8


Правоохоронці закликають громадян до пильності

Міліція Чернігівщини звертається з проханням до всіх жителів підвищити пильність та негайно інформувати органи внутрішніх справ у разі виявлення підозрілих осіб та предметів поблизу мостів, шляхопроводів, залізничних колій та іншої транспортної інфраструктури.

Враховуючи складну оперативну обстановку в країні, міліція, як і всі інші силові відомства, знаходяться в стані повної бойової готовності. Нині у міліції одне з головних завдань - убезпечити громадян від терористичної загрози, забезпечити мир і спокій в країні.

У зв'язку з цим міліція Чернігівщини звертається до громадян із закликом до особливої пильності та обережності. Просимо вас звертати увагу на всіх підозрілих людей, які, наприклад, самостійно або групами винаймають житло, особливо такі, що збираються мешкати без сім'ї.

Повідомляйте міліцію та органи влади про всіх осіб, які намагаються вести антиукраїнську агітацію чи диверсійно-підривну роботу.

У декількох областях України терористи здійснили диверсії на залізниці, вони підривали мости і виводили з ладу залізничні колії. Міліція просить усіх, хто стане свідком дій підозрілих осіб, одразу ж дзвонити до чергової частини.

Працівники транспортної міліції спільно з іншими правоохоронними органами вживають ряд заходів, спрямованих на недопущення скоєння диверсійний актів на об'єктах залізниці. До цієї роботи залучено також всі організації та підприємства залізничної інфраструктури.

Для повного контролю за транспортними магістралями та недопущення диверсій на залізниці потрібно чимало правоохоронців, значна частина яких задіяна в зоні антитерористичної операції на сході України, тому міліція закликає громадян усіляко допомагати в наданні інформації.

Пам’ятайте, де б ви не перебували — на автомагістралях, шосе, переправах, автовокзалах, аеропортах, залізничних вокзалах, поблизу мостів, тунелів, шляхопроводів, переїздів, обов’язково звертайте увагу на підозрілих осіб в тих місцях, де їх поява недоцільна.

Якщо ви виявили вибуховий пристрій або виважаєте, що безхозний пакунок, коробка чи валіза може становити небезпеку для оточуючих, негайно телефонуйте в міліцію. Ні в якому разі не чіпайте такі предмети, не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити виключно фахівці вибухотехнічної служби.

До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Будьмо пильні!

За інформацією
СЗГ УМВС України
в Чернігівській област


2


І Н Ф О Р М А Ц І Я

про  порядок оповіщення та дій населення міста Ніжина при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру

ОПОВІЩЕННЯ

Головний спосіб оповіщення населення про порядок дій при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі проводового (державного) мовлення (через квартирні репродуктори і зовнішні гучномовці),  місцеві радіомовні станції, телебачення, пересувні автомобілі що оснащені гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби

Запам’ятайте! Сирени і переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільного захисту “УВАГА ВСІМ!»

Почувши такий сигнал негайно увімкніть репродуктор проводового (державного) мовлення, радіоприймач на хвилі «Радіо ФМ «Мелодія» - 104,1, або «Радіо ФМ «Релакс» - 107,5 і слухайте повідомлення центральних (місцевих) органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

На кожний випадок ймовірних надзвичайних ситуацій підготовлено варіанти повідомлень населенню про порядок дій.

Вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН, який зайнятий на виробництві повинен виконувати розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності, діяти у відповідності з планом цивільного захисту, а також приймати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.

Якщо сигнал «УВАГА ВСІМ!» громадяни отримали вдома, - необхідно:

-  прослухати повідомлення центральних (місцевих) органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій;

-  повідомити про отриману інформацію сусідів;

-  привести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри, при їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний (захисний) одяг, гумове взуття, ватно-марлеві пов’язки, плівкові накидки, тощо й тримати їх при собі;

-  підготувати медичну аптечку, документи, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та інші речі першої необхідності;

-  провести у квартирі (в будинку) протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, водо-, електропостачання та інше) підвищити захисні властивості квартири: закрити вікна, кватирки, ущільнити їх,

-  уточнити місце найближчого укриття (протирадіаційного, підвального, пристосованого під ПРУ приміщення, сховища) де можна укритися.

Якщо сигнал УВАГА ВСІМ!» застав вас на транспорті, громадському місці (магазині, театрі, на ринку, тощо) необхідно уважно і спокійно знайти можливість вислухати повідомлення центральних (місцевих) органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій (якнайшвидше добратися додому)  і в послідуючому діяти згідно отриманих рекомендацій тавказівок.

Для укриття населення міста Ніжина від небезпечних факторів надзвичайних ситуацій техногенного,  та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту, який включає протирадіаційні укриття, підвальні приміщення житлових будинків, підвали та інші споруди підземного простору, які можуть бути використані для укриття населення. Організації та власники захисних споруд, у разі необхідності, повинні забезпечити вільний доступ мешканців для укриття від небезпечних факторів. З переліком фонду захисних споруд м. Ніжина та орієнтовним графіком укриття в них населення можна ознайомитись на офіційному сайті Ніжинської міської ради - http://www.nizhynrada.org/

Якщо ви опинились в районі проведення бойових дій, масових безпорядків, загрозі вчинення терористичного акту, необхідно:

-  за можливістю якнайшвидше покинути небезпечний район;

-  про місцезнаходження підозрілих людей зі зброєю, вибухівкою, окремих підозрілих пакунків повідомити міліцію – 102, міський відділ УСБУ в Чернігівській області – 2-36-10, оперативного чергового виконкому – 15-80, 7-19-51;

-  якщо покинути небезпечний район не має можливості, необхідно укритись на місцевості від ураження стрілецькою зброєю. Знаходячись у натовпі – намагатись не попадати до його середини.

-  діти повинні знаходитись постійно під наглядом батьків.

- якщо покинути житло не представляється можливим - заклеїти навхрест всі вікна липкою смужкою або сонцезахисною плівкою або занавісити вікна тканиною з найтовщого матеріалу


До уваги переселенців!

Інформація для громадян, які перемістилися з АР Крим, Севастополя та східних регіонів України

Шановні кримчани, мешканці східних областей України! Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому працевлаштуванню!

Відеоролик


ІНФОРМАЦІЯ

для громадян, внутрішньо переміщених в межах країни, для вирішення питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб

  • ЯКЩО ПЛАНУЄТЕ ВИЇЗД ІЗ НЕБЕЗПЕЧНОЇ ЗОНИ, ТЕЛЕФОНУЙТЕ 101

ЗІ СТАЦІОНАРНОГОАБО З МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНУ 

або відвідайте сайти:  1) www.vpo.gov.ua 2) www.mns.gov.ua

  • УРЯДОВА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ТЕЛ. 0 800 507 309  БЕЗКОШТОВНО ЦІЛОДОБОВО 
  • cайт Міністерства соціальної політики України:   www.mlsp.gov.ua
  • КОНТАКТИ  МІЖВІДОМЧОГО  КООРДИНАЦІЙНОГО  ШТАБУ 

з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з  тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції:101

(044) 247-30-02  (044) 247-32-92

Адреса штабу: м. Київ, вул. Гончара, 55 а

  • Інформація про наявність вільних місць для розміщення:http://migrants.gov.ua
  • З будь-якими питаннями щодо тимчасового перебування

в м. Ніжині звертатись:

 -  «гаряча» телефонна лінія виконавчого комітету Ніжинської міської ради -   

 (098)-925-83-82 (цілодобово)

-  для отримання допомоги Ви можете звернутись з 800 до 1700 до таких установ з питань

розселення

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

3-13-84

оформлення державних соціальних допомог, компенсацій

Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради

2-03-12

оформлення пенсій

Управління Пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі

2-34-46

5-55-72

працевлаштування

Ніжинський міськрайонний центр зайнятості

5-20-55

медичне обслуговування

Ніжинська міська центральна лікарня

4-12-85, 

4-63-27 (цілодобово)

відновлення паспорта

Ніжинський міський відділ Управління Державної міграційної служби в Чернігівській області

2-43-37

відновлення свідоцтва про народження

Відділ реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) Ніжинського міськрайонного управління юстиції ГУЮ у Чернігівській області

2-32-57

5-49-66

відновлення довідки про присвоєння ідентифікаційного коду

Ніжинська об’єднана Державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Чернігівській області

2-50-92

соціального супроводу

Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

Служба у справах дітей

3-13-84

2-36-21


Інформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення анти терористичної операціїІнформація щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території

 Для вирішення питань, пов’язаних з тимчасовим перебуванням, слід звертатися:

 за телефоном УРЯДОВОЇ «ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ» (БЕЗКОШТОВНО): 0800 507 309

або до Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

за телефонами «101», (044) 247-30-02, (044) 247-32-92

Адреса штабу – м. Київ, вул.. Гончара, 55а.

Інформація про наявність вільних місць для розміщення:

 http://migrants.gon.ua

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримкизокрема пенсії, допомоги, слід звертатися до найближчої установи соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

 ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ПЕНСІОНЕРІВ

-  переведення пенсії за місцем фактичного проживання (перебування);

-  первинне призначення пенсії;

-  перерахунок пенсії.

Куди звертатися: до органу Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання (перебування).

Основні документи, які необхідно мати при собі:

-  паспорт;

-  посвідчення отримувача пенсії (за наявності);

-  довідка про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності).

 ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА В ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ

-  пошук підходящої роботи – тимчасової і постійної;

-  надання інформації та консультації у сфері зайнятості;

-  можливість участі в громадських оплачуваних роботах;

-  професійна підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації;

-  отримання статусу безробітного.

Куди звертатися:  до центру зайнятості за місцем фактичного проживання (перебування).

Основні документи, які необхідно при собі мати:

-  паспорт;

-  довідка про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності);

-  трудова книжка;

-  документи про освіту (за наявності).

 ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА СІМЕЙ З ДІТЬМИ

-  переведення допомоги за місцем фактичного проживання (перебування, або первинне призначення;

-  допомога при народженні (усиновленні) дитини;

-  допомога одиноким матерям;

-  допомога опікунам та піклувальникам;

-  допомога дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства;

-  допомога малозабезпеченим сім’ям;

-  тимчасова допомога на дітей, один з батьків яких ухиляється від сплати аліментів;

-  супровід сімей з дітьми, які потребують допомоги;

-  надання юридичної, психологічної та соціальної допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям.

Куди звертатися: до органу соціального захисту населення, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем фактичного проживання (перебування).

 Основні документи, які необхідно мати при собі:

-  паспорт;

-  свідоцтво про народження дитини;

-  довідка про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності).

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ГРОМАДЯН ПОХИЛОГО ВІКУ, ІНВАЛІДІВ

-  стаціонарний догляд (для громадян похилого віку, інвалідів І, ІІ групи, які за станом здоров’я мають потребу в сторонньому догляді, побутовому обслуговуванні, медичній допомозі);

-  догляд вдома (для громадян похилого віку, інвалідів, які нездатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги);

-  натуральна допомога (одяг, взуття, предмети першої потреби).

Куди звертатися: до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) або до органу соціального захисту населення за місцем фактичного проживання (перебування).

 Основні документи, які необхідно мати при собі:

-  паспорт;

-  медична довідка про потребу в постійній сторонній допомозі (за наявності).

ДОВІДНИК

установ соціального захисту населення Чернігівської області

 Департамент соціального

  захисту населення

  облдержадміністрації (0462) 72-40-95

  Служба у справах дітей   (0462) 69-96-28 ; (0462) 65-17-64

  облдержадміністрації

  Обласний центр

  соціальних служб  (0462) 77-89-84; (0462) 77-48-25;

  для сім’ї, дітей та молоді   (0462) 77-89-58.


Гарячі лінії для громадян, що переселяються з тимчасово окупованих територій України

Для вирішення питань щодо розміщення громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів ведення антитерористичної операції в інші регіони України, в обласній державній адміністрації працюють гарячі телефонні лінії:

(0462)72-40-95, дзвінки на яку приймаються в робочі дні з 08:00 до 17:00 та 67-50-24, на яку можна телефонувати у вихідні дні та щоденно з 17:00 до 08:00 наступного дня.

Відповідальна особа за даний напрямок роботи: директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Болдирев Сергій Михайлович. Телефони: (0462) 67-62-34 та 067-465-18-66.


Біженці зі східних регіонів України - хто може надати притулок, телефонуйте!

Донецької й Луганської областей, де на даний час відбуваються активні бойові дії, почала виїжджати велика кількість людей. Україна розробляє механізм надання допомоги біженцям зі східних регіонів країни. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк  доручив терміново створити єдину електронну базу даних для переселенців, зокрема, з інформацією про тимчасове житло та роботу для них. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 червня.

Він також доручив Володимиру Гройсману звернутися з цього питання до Асоціації міст України та Асоціації малих міст України: «Нам потрібна допомога муніципалітетів. Якщо ми кажемо про децентралізацію влади, то децентралізація передбачає не тільки отримання влади, а й також відповідальність». «Формування єдиної бази даних, оприлюднення інформації по кожній окремій області і залучення місцевих муніципалітетів до допомоги переселенцям», - підсумував Арсеній Яценюк.

Ніжинці вже прийняли перших переселенців. Формується база даних про тимчасове житло. У разі можливості тимчасово надати притулок нашим співвітчизникам просимо зателефонувати:

3-13-842-05-94 (з 800 до 1700)

(098)925-83-82(цілодобово)

 Крім того, для отримання допомоги Ви можете з 800 до 1700 звернутися на «гарячу лінію»:

Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради

2-03-12

Управління пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі

2-45-68 

Ніжинського міськрайонного центру зайнятості    

5-20-55 

Місцевого відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

7-17-57 

Місцевого відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві

7-15-02

Ніжинської міської центральної лікарні імені Миколи Галицького

4-12-85

4-63-27 (цілодобово)


ВІДОМІСТЬ про використання за призначенням підвальних та інших приміщень, які можуть бути пристосовані під протирадіаційні укриття в м. Ніжині


Інформація

для громадян, які приїхали 
з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, зокрема пенсії, допомоги, компенсаціїтощо Вам необхідно звернутися до найближчого органу соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду України в зручний для Вас час.

Основні документи, які необхідно мати при собі (за наявності):

паспорт;

посвідчення отримувача пенсії, допомоги, пільговика;

довідка про присвоєння ідентифікаційного коду.

Там Вам також допоможуть отримати інформацію з усіх питань, які хвилюють Вас на даний час, зокрема з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, а також щодо працевлаштування.

З усіх цих питань Ви можете БЕЗКОШТОВНО звернутися за телефоном «гарячої лінії»:

0800 507 309

Крім того, для отримання допомоги ви можете звернутися на «гарячу лінію»:

Пенсійного фонду

0800 503 753

Державного центру зайнятості

0800 505 060

730 – з мобільного телефону

Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

0800 501 892

Телефон довіри Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань

0800 501 383

Додаткову інформацію можна отримати на сайті Мінсоцполітики України: www.mlsp.gov.ua

Координати Штабу з питань розміщення сімей військовослужбовців, які перебувають на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Контактні телефони для сімей військовослужбовців, які перебувають на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя:

Міністерство оборони України

(044) 454-44-51,  454-43-37 (цілодобово)

Громадська приймальня Міністерства оборони України

(044) 253-04-71 (цілодобово)

Генеральний штаб Збройних сил України

(044) 235-82-31 (цілодобово)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

(044) 207-18-04, 207-18-79 (цілодобово)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

(044) 284-06-65, 284-06-73, 284-06-67 (з 9 до 18 години в робочі дні)

Пряма телефонна гаряча лінія Міністерства юстиції України для надання правової допомоги жителям Автономної Республіки Крим

(044) 486-71-56

Д О В І Д Н И К  посадових осіб обласних та Київської міської державних адміністрацій, відповідальних за облаштування громадян, що прибувають з АР Крим і м. Севастополя на тимчасове перебування до інших регіонів України


НІЖИНЦІ МОБІЛІЗУЙТЕСЯ!

ВСТУПАЙТЕ У ЛАВИ ЗВЕДЕНОГО БАТАЛЬЙОНУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ,

СТВОРЕНОГО ВИКОНАВЧИМ КОМІТЕТОМ М.НІЖИНА

ОТРИМУЙТЕ ЗНАННЯ:

  • МЕДИЧНА ПІДГОТОВКА
  • ВОЛОДІННЯ ВОГНЕПАЛЬНОЮ ЗБРОЄЮ
  • МПС
  • ВЕДЕННЯ ПАРТИЗАНСЬКОЇ ВІЙНИ
  • ТОПОГРАФІЯ

Відділ кадрів(04631)2-41-93,+38 098 325 66 44

РАЗОМ СИЛА!!!


ІНФОРМАЦІЯ

для громадян, які приїхали

з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь

Для отримання інформації з усіх питань, які хвилюють Вас на даний час, зокрема з питань розселення, медичного обслуговування, організації навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах, працевлаштування, реєстрації та відновлення втрачених документів, а також для отримання всіх видів державної соціальної підтримки (пенсії, допомоги, компенсації), Вам необхідно звернутися за телефоном «гарячої лінії»:

3-13-84 (з 800 до 1700)

(098)925-83-82(цілодобово)

 Крім того, для отримання допомоги Ви можете з 800 до 1700звернутися на «гарячу лінію»:

Управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради

2-03-12

Управління пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі

2-45-68

Ніжинського міськрайонного центру зайнятості  

5-20-55

Місцевого відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

7-17-57

Місцевого відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві

7-15-02

Ніжинської міської центральної лікарні імені Миколи Галицького

4-12-85

4-63-27 (цілодобово)


Верховна Рада України прийняла Постанову "Про негайне роззброєння незаконних збройних формувань в Україні"

Верховна Рада України у зв'язку з надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, загостренням криміногенної обстановки і системними провокаціями з боку іноземних громадян на південному сході України та в місті Києві, зобов'язує Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України негайно провести роззброєння незаконних збройних формувань.

Постанова набирає чинність з моменту її прийняття.

Відповідний проект постанови зареєстровано за №4614.


Шановні громадяни Ніжинщини!

Просимо надати допомогу Чернігівському прикордонному загону

Зокрема, прикордонний загін нагально потребує:

-  наметів типу УСБ (УСТ) ;

-  польових кухонь різних модифікацій ;

-  спальних мішків ;

-  гігієнічних миючих засобів;

-  печей чавунних (обігрів наметів);

-  казанків алюмінієвих армійських;

-  кухолів емалірованих;

-  фляг армійських;

-  пально-мастильних матеріалів.

Звертатися: м.Ніжин, пл.І.Франка,1

другий поверх, кімната № 17

Ніжинська спілка ветеранів Афганістану

тел. 2-45-87

Допоможіть героям

18 лютого 2014 року на Євромайдані був тяжко поранений в голову воїн-афганець Віктор Миколайович Орленко, який знаходився на лікуванні в інституті нейрохірургії Києва, а нині відправлений до Німеччини.

Просимо небайдужих земляків надати благодійну допомогу:  відділення Приватбанку, р/р 5168755384878837

Орленко О.В., Чернігівська обл., Ніжинський р-н, с.Талалаївка або звертайтеся: м.Ніжин, пл.ім.І Франка, 1, другий поверх, кімн. № 17, Ніжинська спілка ветеранів Афганістану.


Інформація для осіб, що отримують матеріальне забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, які приїхалидлятимчасового перебування з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь

Для вирішення питання одержання матеріального забезпечення Вам необхідно звернутися до найближчого органу Фонду з тимчасової втрати працездатності (міжрайонної, міської виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду) за місцем Вашого тимчасового перебування.

Основні документи, які необхідно мати при собі:

- паспорт;

- довідка про присвоєння ідентифікаційного коду;

- листок непрацездатності, за яким Ви не отримали матеріальне забезпечення за місцем роботи (при наявності);

- трудова книжка (при наявності);

‑ довідка про заробітну плату (при наявності);

- договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та інформацію про сплату єдиного внеску (при наявності).

У разі відсутності первинних документів робочі органи Фонду допоможуть зібрати необхідну інформацію та документи для отримання страхових виплат.

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розташована за адресою: 16600, Чернігівська обл., м. Ніжин, вул. Богушевича,  буд. 6-А/3, тел. (04631) 2-30-85, 2-30-30.

Гаряча лінія Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 0800 –  501 – 892.

  Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція


Дії по сигналу оповіщення «УВАГА  ВСІМ»

Шановні ніжинці! ознаймтесь з порядком дій по сигналу оповіщення «УВАГА ВСІМ!»

Головним сигналом оповіщення населення про надзвичайні ситуації  є сигнал УВАГА  ВСІМ! Це попереджувальний сигнал! Пам’ятайте і знайте  його! Завдання цього сигналу – привернути увагу кожного, застерегти : „Десь трапилось лихо! (аварія , катастрофа , пожежа тощо) . Небезпека триває і поширюється!” Сигнал подається – звучанням сирен, транспортних засобів , гудками об’єктів промисловості . Щоб дізнатись , де і що трапилось, врятувати своє життя , життя рідних і знайомих (сусідів)НЕОБХІДНО :

- увімкнути державне радіомовлення (телебачення) або ФМ радіоприймач в діапазоні 104,1 або 107,5;

- прослухати звернення до населення , яке пролунає після вимкнення сирени;

- уважно продумати і виконати рекомендації, що надані;

- найти можливість сповістити про почуте сусідів, знайомих та родичів, а за змогою – надати їм допомогу .

ШАНОВНІ НІЖИНЦІ! КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ

 повинен знати порядок подавання сигналу „Увага всім!” та вміти діяти за ним в умовах надзвичайних ситуацій .


До уваги представників ЗМІ!

За дорученням голови обласної державної адміністрації В. Івашка Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації запроваджує нові форми співпраці зі ЗМІ.

Зокрема, щопонеділка о 12:00 год. планується проведення брифінгів заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, відділів апарату ОДА, установ та організацій області.

Тематика та безпосередні учасники брифінгів визначатимуться:

• за конкретними пропозиціями журналістів (представникам ЗМІ пропонується направляти: а) пропозиції щодо тематики брифінгу; б) конкретні питання до конкретних посадових осіб; в) пропозиції щодо персональної участі посадових осіб у брифінгу).

Пропозиції надавати щоп’ятниці не пізніше 10:00 год. на адреси електронної пошти[email protected] та [email protected]за телефонами (0462) 675-372, (0462) 675-759; черезсторінку облдержадміністрації у мережі Facebook www.facebook.com/cg.gov.ua.

• актуальними темами та проблемами соціально-економічного розвитку області;

• пропозиціями громадськості та проблемами, озвученими у зверненнях громадян.

Окрім цього, у разі неможливості бути особисто присутнім на брифінгу (наприклад, журналісти районних ЗМІ), є можливість задати питання учасникам брифінгу дистанційно через офіційну сторінку облдержадміністрації у мережі Facebook (посилання на сторінку www.facebook.com/cg.gov.ua.). Такі запитання будуть озвучені модератором брифінгу.


ІНФОРМАЦІЯ

для громадян, які приїхали 
з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь

Для отримання всіх видів державної соціальної підтримки, допомог, компенсацій та влаштування підопічних до соціальних закладів області, які виявили бажання змінити місце проживання необхідно звернутися до органів соціального захисту населення.

З усіх зазначених питань Ви можете отримати вичерпні відповіді за телефонами «гарячої лінії»

1

УСЗН Бахмацької РДА

м. Бахмач, вул. Жовтнева, 42

(04635) 2-17-98

2

УСЗН Бобровицької РДА

м. Бобровиця, вул. Франка, 10

(04632) 2-53-40

3

УСЗН Борзнянської РДА

м. Борзна, вул. Незалежності, 2

(04653) 2-19-53

4

УСЗН Варвинської РДА

смт Варва, вул. Шевченка, 15

(04636) 2-22-08

5

УПСЗН Городнянської РДА

м. Городня, вул. Леніна, 15

(04645) 2-16-11

6

УСЗН Ічнянської РДА

м. Ічня, площа Шевченка, 6

(04633) 2-14-82

7

УСЗН Козелецької РДА

смт Козелець, вул. Комсомольська, 27

(04646) 4-21-34

8

УСЗН Коропської РДА

смт Короп, вул. Київська, 9

(04656) 2-11-71

9

УСЗН Корюківської РДА

м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9

(04657) 2-17-03

10

УСЗН Куликівської РДА

смт Куликівка, вул. Шевченка, 3

(04643) 2-16-80

11

УСЗН Менської РДА

м. Мена, вул. Леніна, 26

(04644) 3-14-74

12

УСЗН Ніжинської РДА

м. Ніжин, площа ім. І.Франка, 1

(04631) 2-01-98

13

УСЗН Новгород-Сіверської РДА

м. Н.Сіверський, вул. Б. Майстренка, 6

(04658) 2-32-58

14

УПСЗН Носівської РДА

м. Носівка, вул. Центральна, 20

(04642) 2-12-88

15

УСЗН Прилуцької РДА

м. Прилуки, вул. Пушкіна, 73

(04637) 5-36-58,

16

УСЗН Ріпкинської РДА

смт Ріпки, вул. Святомиколаївська, 114

(04641) 2-11-54

17

УСЗН Семенівської РДА

м. Семенівка, вул. Центральна, 30

(04659) 2-17-59

18

УСЗН Сосницької РДА

смт Сосниця, вул. Чернігівська, 54

(04655) 2-16-77

19

УСЗН Срібнянської РДА

смт Срібне, вул. Калініна, 10

(04639) 2-13-50

20

УСЗН Талалаївської РДА

смт Талалаївка, вул. Леніна, 5

(04634) 2-15-54

21

УСЗН Чернігівської РДА

м. Чернігів, просп. Миру, 116-А

(0462) 724-104

22

УСЗН Щорської  РДА

м. Щорс, вул. Гомельська, 26

(04654) 2-13-65

23

УПСЗН Ніжинської міської ради

м. Ніжин, вул. Гоголя, 6

(04631) 2-03-12

24

УПСЗН Прилуцької міської ради

м. Прилуки, вул. Київська, 281

(04637) 7-12-25

25

УПСЗН Деснянської районної у 
м. Чернігові ради

м. Чернігів, вул. Шевченка, 44

 (0462) 67-03-28

26

УПСЗН Новозаводської районної у м. Чернігові ради

м. Чернігів, вул. Щорса, 19

(04622) 4-00-64


Доводимо до відома населення, що управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації (надалі – Управління) здійснює координацію надання в області гуманітарної допомоги військовим формуванням Збройних Сил України та Національної Гвардії України з боку цивільного населення, підприємств, установ та організацій. На базі Управління організовується прийом згаданої гуманітарної допомоги (кошти, лікарські засоби та витратні матеріали медичного призначення, продукти харчування тривалого використання, новий теплий та простий одяг, військове взуття, устілки для взуття, галантерейні вироби (носки), постільна  білизна, твердий та м’який інвентар (металеві ліжка, розкладушки) тощо), розподіл її згідно з потребою вказаних військових формувань.

Координати Управління та контактні телефони (676234, 45201, 699468, 698055 (цілодобово) для забезпечення доставки гуманітарної допомоги на склад Управління (14013, м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 70).

В м. Ніжині гуманітарна допомога приймається в кімнаті 17 (2-й поверх) будівлі виконкому та районної ради (пл. І. Франка,1) та в Товаристві Червоного Хреста (вул. Обїжджа, 120,  тел. 5-28-54).


Звернення Ніжинської організації  Товариства Червоного Хреста України

Шановні жителі міста!

У зв’язку із складною ситуацією в Україні Ніжинська організація Товариства Червоного Хреста України проводить набір волонтерів для навчання населення навичкам надання першої допомоги та догляду за хворими та пораненими.

До навчання залучають якомога більше громадян України, які досягли 18 років, студентів вищих учбових закладів, особливо медичних коледжів, для створення волонтерського загону першої допомоги на обласному рівні.

Після проходження курсу навчання населення навичкам першої допомоги по 12-годинній програмі буде виданий сертифікат європейського зразка.

Всіх охочих просимо звертатися до Ніжинської організації  Товариства Червоного Хреста, вулиця Об’їжджа, 120 чи за телефоном 5-28-54.

Наталія Саєнко,

Голова Ніжинської організації 

Товариства Червоного Хреста


Повідомлення Міністерства оборони

До уваги громадян України!

Наші військовослужбовці гідно та стійко переносять усі труднощі військової служби, але всі ми знаємо, в яких складних умовах вони опинились. Допомога потрібна різна – моральна та фінансова. Передати слова підтримки ви можете, написавши листа на електронну адресу: [email protected] з приміткою «Лист підтримки», залишивши коментар або повідомлення на наших сторінках у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/theministryofdefence.ua

https://vk.com/ theministryofdefence

Увага! В подальшому кошти прохання перераховувати на реквізити Міністерства оборони  України.

Одержувач: Міністерство оборони України.

Код ЄДРПОУ: 00034022.

Банк: Державна казначейська служба України, у м. Київ.

Код банку МФО: 820172.

Реєстраційні рахунки: 31254307218611 – матеріально-технічне забезпечення.

31257304218611 – медичне забезпечення.

У разі бажання юридичних і фізичних осіб здійснювати перерахування коштів безпосередньо військовим частинам та установам пропонується звертатися безпосередньо до командирів (начальників) на місцях.


Волонтерська підтримка

Безкоштовна  психологічна підтримка при  емоційних потрясіннях в тренінговому центрі «Барви життя» за адресою:  м.Ніжин, вул. Леніна, 11(приміщення школи №1):

 вівторок з 16.00 до 18.00;

Неділя  з 17.00 до 20.00.

Контактні телефони:

066 71-93-538;

097-53-08-539;

063-209-25-29; 

Підлипська Світлана Дмитрівна


Звернення до громадян Ніжинщини!

Шановні мешканці ми народна самооборона в яку входять більше 90 – та воїнів-афганців та більше 30-ти небайдужих чоловіків Ніжинщини. З 21.02.2014 р. народна самооборона спільно з правоохоронними органами кожну ніч заступаємо на патрулювання.

Висловлюємо слова вдячності всім військо службовцям ЗСУ які вірні присязі народу України в ці нелегкі часи несуть службу в Республіці Крим. Бажаємо всім громадянами України миру, міцного здоров’я в процвітаючій, незалежній, демократичній Україні.

З повагою члени народної самооборони та голова Ніжинської спілки ветеранів Афганістану С.М. Ступак.


Звернення «Мобільної самооборони» до ніжинської громади

Останні події в Україні сколихнули в пам'яті спогади про страшні лютневі події в Києві. Ейфорія від перемоги народу над тиранією змінилася відчуттям нової загрози — війни з Росією. Сміливо, без тіні страху дивлячись в обличчя небезпеці, український народ навіть у такі часи зберігає спокій та віру в правильність обраного шляху.

«Мобільна самооборона» міста Ніжина висловлює щиру вдячність та підтримку кримським військовим, які стали взірцем сміливості та мужності, показали себе справжніми патріотами України.

Окрім того, «Мобільна самооборона» міста Ніжина, не претендуючи на лаври героїв, відповідально заявляє про те, що ми і надалі продовжуємо здійснювати заходи з охорони громадського порядку в місті: спільно з органами внутрішніх справ ми щоночі патрулюємо вулиці міста, в межах чинного законодавства України, здійснюємо заходи щодо попередження та припинення правопорушень.

Саме тому, закликаємо громадян зберігати спокій та правопорядок, бути гідними громадянами країни, яка кров'ю героїв заплатила за можливість стати кращою. Окрім того, ми запрошуємо долучатися до наших рядів усіх небайдужих чи то у формі активної участі, чи то у формі інформаційної підтримки. Зазначимо, що якщо ви маєте інформацію про правопорушення, телефонуйте 102. Ми постійно координуємо свою роботу з міліцією і ваша інформація обов'язково потрапить до нас.


Благодійна допомога захист сімей військовослужбовців. 

Координація патріотичних акцій зі збору матеріальних коштів на потреби військовослужбовців у зоні АТО

Координатор роботи волонтерських груп ,які займаються збором

допомоги для діючої армії та переселенців із Сходу України та Криму

Благодійна допомога захист сімей військовослужбовців. 

Координація патріотичних акцій зі збору матеріальних коштів на потреби військовослужбовців у зоні АТО

Міська громадська організація «Ліга-клуб «Ділова жінка»

Стратілат Тамара Михайлівна

НМЦССДМ

Координатор Кучеровська Наталія Миколаївна

Ніжинська міськрайонна спілка ветеранів-Афганістану(воїнів-інтернаціоналістів)

Голова Ступак Сергій Михайлович

067 460 25 43

[email protected]

093 425 05 02

 067 460 86 21