Засідання виконавчого комітету

роздрукувати

11 грудня 2014 року під головуванням Анатолія Лінника відбулось засідання виконавчого комітету Ніжинської міської ради. На порядок денний винесено 25 питань.

Першим питанням розглянуто звернення депутата Ніжинської міської ради 6 скликання Приходька С.В. щодо систематичного аварійного відключення електроенергії у трьох мікрорайонах міста, що призвело до протестної акції 10.12.2014 р. біля адміністративної будівлі Ніжинського РЕМ. Міський голова  Лінник А.В. зазначив, що у зв’язку з обставинами, що склалися, підготовлено звернення до голови правління ПАТ «Чернігівобленерго» Касічу Ю.П., фінансовому директору ПАТ «Чернігівобленерго» Стройному Р.В., в.о. голові Чернігівської обласної державної адміністрації Журману С.М., голові Чернігівської обласної ради Звєрєву М.В. про внесення змін до діючого графіка аварійного відключення електричної енергії у разі дефіциту потужності на максимум 2014-2015р.р. по Ніжинському РЕМ, можливості регулювання об’єктами відключень та розглянути питання щодо можливості введення планових, рівномірних, зрозумілих для населення відключень  електричної енергії.

Виконавчим комітетом прийнято рішення «Про утворення комісії з розгляду питань надання грошової допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам». Урядом вживаються певні кроки щодо соціального захисту внутрішньо переміщених осіб з окупованої території та районів проведення АТО. З цією метою 01.10.2014 р. прийнято постанову КМУ №535 «Про затвердження Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції». Це надасть можливість підтримувати матеріально шляхом надання одноразової грошової допомоги, постраждалих та внутрішньо переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, зумовлених соціальним становищем та не в змозі їх подолати самостійно. Важливо, що для надання допомоги залучаються кошти, що надходять як благодійні внески, гранти, дарунки від небайдужих співвітчизників та іноземців. Утворена комісія надаватиме прозиції щодо надання такої допомоги особам, які проживають в м. Ніжині.

Одноголосно прийнято рішення про встановлення меморіальної дошки на будівлі за адресою:м. Ніжин, вул. Гоголя, буд.15. щодо увічнення  пам’яті  випускника  Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 Яковенка Дениса Олександровича, який героїчно загинув у зоні АТО. А також рішення про надання матеріальної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг 22  сім’ям учасників АТО по 300 грн. та матеріальної допомоги 10сім’ям, втому числі особам, які мобілізовані до лав Збройних Сил України по 1000грн.

Важливим питанням порядку денного було прийняття рішення про підготовку і проведення продовольчого ярмарку на вул. Орджонікідзе та про проведення Різдвяного ярмарку.

Начальник фінансового управління Писаренко Л.В. прозвітувала про використання коштів бюджету розвитку за 2014 рік.

В місті Ніжині створена ще одна прийомна сім’я, в якій виховується одна малолітня дитина.

 kkkk

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення та комунікацій з громадськістю

<<Повернутися назад